9 Aralık 2010 Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın yaptığı Doktorum'a katılan Diyetisyen Berriin Yiğit Diyebet hastaları için çok güzel tarifler verdi. Bunlardan biride diyabet hastalarının gönül rahatlığıyla tüketebileceği vicdan sızlatmayan cevizli kabak tatlısının tarifini verdi.
MALZEMELER
4 dilim bal kabağı
10 adet yapay tatlandırıcı
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı su
Toz tarçın
YAPILIŞI
Ayıklanmış ve kabukları soyulmuş tatlı kabağı tencereye koyup suyunu ekleyin. Hafif ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. İnmesine yakın yapay tatlandırıcıları eriterek üzerine dökün ve ağzını kapatıp bekleyin. Ceviz içi, toz tarçın serperek servis yapın.
GURME ÖNERİ: Hindistan cevizi de serpmeyi deneyin, çok yakışıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder