3.11.10

Dr. Gürkan Kubilay Kemik erimesine özel diyet

Sunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın yaptığı Doktorum'da bugün Dr. Gürkan Kubilay, “Menopoz ve Sonrası Kilo Artışıyla Başetme ve Alınan Kilolardan Kurtulma Yolları”nı bütün ayrıntılarıyla anlattı.
Dr. Kubilay, kemik erimesiyle ilgili de özel beslenme önerilerinde bulundu.

KEMİK ERİMESİ DİYET PLANI

1. GÜN

Kahvaltı

1 su bardağı yulaf ezmesi

Yarım bardak veya 120ml yağsız süt

5 adet doğranmış kuru kayısı

1 çorba kaşığı doğranmış fındık

Yarım bardak veya 120 ml portakal suyu (kalsiyum takviyesi yapılmış)

Yöntem: Pişmiş yulaf ezmesinin üzerine kayısı ve fındığı ekleyin.


Öğle Yemeği

Yarım bardak az yağlı peynir

0.25 su bardağı portakal dilimleri

0.25 su bardağı üzüm

1 çorba kaşığı susam

4 kiraz veya minik domates

2 bardak karışık salata yaprağı

3 adet Ryvita bisküvisi

Yöntem: Peynir, portakal ve üzümleri karıştırın, bir kap içindeki salata karışımın üzerine ekleyin, susamı üzerine serpin. Domates ve Ryvita bisküvisiyle servis edin.

Akşam Yemeği

115 gr. Derisiz, kemiksiz ince dilimlenmiş tavuk

1 diş kıyılmış sarımsak

1 çorba kaşığı yağ

0.5 fincan domates sosu

0.5 fincan brokoli

1 fincan ıspanak

1 çorba kaşığı parmesan peyniri rendesi

30 gr. Makarna

Yöntem: Sarımsağı 2 dakika kadar yapışmaz bir tavada kavurun. Tavukları ekleyin ve 2-3 dk. Kadar karıştırın, domates sosu, brokoliyi ekleyin ve 5 dakika pişirin, daha önceden pişirilmiş parmesanlı makarna ve ıspanak ile servis edin.

Ara Öğün:

Avuç ayası kadar kabak çekirdeği, soyalı fındık, diğer sert kabuklu yemişler

Elma

Kuru incir (2 adet ) veya kuru kayısı (4 adet )

2. GÜN

Kahvaltı

1 adet susamlı simit

2 çorba kaşığı az yağlı krem peynir

0.5 su bardağı üzüm

Yarım su bardağı veya 120ml portakal suyu( kalsiyum takviyesi yapılmış)


Öğle Yemeği

1 tabak mercimek çorbası

15 cm Fransız ekmeği

Yarım bardak yağsız yoğurt

1 elma

Akşam yemeği

115 gr. Süzülmüş konserve sardalya

2 bardak karışık salata yaprağı

1 çorba kaşığı yağsız salata sosu

1 büyükçe dilimlenmiş tomates

230 gr. Fırınlanmış patates

1 çorba kaşığı rendelenmiş peynir


Yöntem: Fırınlanmış patates ile peyniri karıştırın. Sardalya ve soslu salata ile servis edin.

Ara Öğün:

Avuç ayası kadar kabak çekirdeği, soyalı fındık, diğer sert kabuklu yemişler

Elma

Kuru incir (2 adet ) veya kuru kayısı (4 adet )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

istatistik